Senior Konstruktör

Nu har Du chansen att komma in på ett grymt företag som har både Dig och kunden i fokus!

Vi behöver nu Dig som har erfarenhet av att konstruera i CREO Parametrics och vill fortsätta utvecklas inom produktutveckling inom fordonsbranchen och särskilt inom tunga fordon!

Som konstruktör ansvarar Du för att konstruera och utveckla ditt teknikområde som en del av ett tvärfunktionellt team. Du arbetar nära teammedlemmar och andra konstruktörer som ansvarar för närliggande komponenter. I rollen ingår också att delta i konceptstudier och förbättringsarbete samt kommunikation med leverantörer.

Som person är Du social, team-spelare, flexibel och serviceinriktad för att snabbt kunna anpassa Dig till kundens behov. Du har en ambition att ständigt utvecklas och anta nya utmaningar.

Du behöver ha driv och engagemang!

Vi värdesätter personer som har förmågan att lösa problem och som har positiv attityd som inspirerar och smittar av sig till andra.

Att jobba tvärfunktionellt är något Du triggas av och trivs med.

Erfarenhetskrav:

 • B.Sc eller M.Sc inom Maskinteknik, Produktutveckling eller liknande
 • CREO-erfarenhet. Minst 3 år.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska krävs i såväl tal som i skrift

Meriterande:

 • Stort teknikintresse, gärna även praktisk kunskap
 • Erfarenhet från tunga fordon, Volvo, Scania m.fl.
 • Kravställning
 • CREO
 • Projektledning
 • JIRA

OBS! Ansökningar hanteras löpande, så hör av Dig med intresse asap!

OM SIGMA INDUSTRY WEST
Som arbetsgivare har vi gjort oss kända för vårt personliga klimat och en kultur med stor öppenhet, delaktighet och med mycket energi. Vi ser våra anställda som vår viktigaste tillgång.

Vi levererar spetskompetens inom områden som produktutveckling, UX, industriell IT, inbyggda system, produktionsteknik och projektledning. Vi erbjuder både konsulter på plats hos kunden och in-house projektuppdrag från våra lokala kontor. Erbjudandet sträcker sig från första produktskiss ända fram till tillverkning.

Som konsult hos oss har du möjlighet att prova på olika branscher och teknikområden, du kommer att delta i och driva projekt som ligger i teknisk framkant och utveckla produkter för en bättre morgondag. Våra kunder är världsledande produktbolag inom flera olika branscher, men majoriteten finns idag inom fordonsindustrin i Västsverige.

Sedan starten 2014 har vi haft en fantastisk utveckling. Tillsammans med våra dotterbolag Sigma Embedded Engineering och Sigma Energy & Marine är vi idag snart 400 anställda.
Vi finns även i USA och Norge.

VAD KAN VI ERBJUDA?
Vi tycker om att göra saker ihop och strävar efter en bra mix av jobb och fritid. Det kan vara AWs, event, träningsaktiviteter, alpresor eller inspirationsföreläsningar. Vi har gjort många roliga resor ihop och förra gången seglade vi i Kroatien, vilket var fantastiskt att få uppleva tillsammans.
Och JA – vi har både en egen food truck och ett eget band 🙂

Kompetensutveckling har alltid varit viktigt för oss och förutom utvecklingsmöjligheter i ditt konsultuppdrag och diverse tekniska utbildningar har vi interna program för personlig utveckling. Flow by Sigma är ett program som fokuserar på bl.a. balans i vardagen, hur man sätter och når personliga mål och hur man hanterar förändringar. Vi har även ett mentorsprogram som startar upp varje år med ett antal mentorer och adepter. Vi erbjuder också Linkedin Learning licenser för de som är intresserade av digitala självstudier.

Vi tror att självbestämmande, delaktighet och inflytande skapar den motivation som krävs för att du ska lyckas nå dina personliga mål. Våra medarbetare har valt oss som arbetsgivare för att vi delar just denna syn på karriären, framtiden och livet i stort. Hos oss är vem du är lika viktigt som vad du gör. Ambitionen är att hitta en form som ger dig möjlighet att växa och utvecklas till något stort tillsammans med våra uppdragsgivare.

SIGMA GROUP
Som en del av Sigmagruppen erbjuder vi det bästa av två världar; stabilitet och entreprenörsanda. Sigma består av ett flertal bolag inom olika tekniska kompetensområden och har idag över 5000 anställda och verksamhet i 14 länder. Detta gör oss till Sveriges största privatägda konsultgrupp.

Projektledare inom produktutveckling

Är du en teknikentusiast som trivs med att driva och leda projekt på både operativ och strategisk nivå? Har du också en förmåga att engagera och motivera ditt team? Fortsätt läs! Vi har möjligheter för dig!

Just nu söker vi efter projektledare till våra kunder inom olika branscher, såsom fordon, försvar, industri, telekom och medicinteknik. Vi söker dig som är en erfaren projektledare.

Som projektledare kommer du att hantera flera projekt inom produktutveckling samtidigt eller driva ett större projekt från början till slut. Du kommer att arbeta i en internationell miljö och samarbeta nära med leverantörer, inköp, design, R&D, eftermarknad och produktion.

Vi söker dig som är driven, innovativ och kommunikativ. Du tycker om att jobba i team, bidra till en god teamanda, ta ansvar och driva förändring. Det är också viktigt att du har ekonomiskt sinne och drivs av att driva affärer med hög service.

Checklista:

 • Vi ser gärna att du har en examen inom maskinteknik, produktutveckling eller liknande.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska krävs i både tal som skrift.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att delta i projekt och är certifierad enligt IPMA D.
 • 3-5 års erfarenhet av projektledning

Känner du att du inte checkade av precis alla boxar? Glöm inte att vi lägger stor vikt vid din personlighet 🙂

VILKA ÄR VI?
Som arbetsgivare har vi gjort oss kända för vårt personliga klimat och en kultur med stor öppenhet, delaktighet och med mycket energi. Vi tycker om att göra saker ihop och strävar efter en bra mix av jobb och fritid. Det kan vara AWs, event, träningsaktiviteter, alpresor eller inspirationsföreläsningar. Vi har gjort många roliga resor ihop och förra gången seglade vi i Kroatien, vilket var fantastiskt att få uppleva tillsammans.

Och JA – vi har både en egen foodtruck och ett eget band 🙂

Kompetensutveckling har alltid varit viktigt för oss och förutom utvecklingsmöjligheter i ditt konsultuppdrag och diverse tekniska utbildningar har vi interna program för personlig utveckling. Flow by Sigma är ett program som fokuserar på bl.a balans i vardagen, hur man sätter och når personliga mål och hur man hanterar förändringar. Vi har även ett mentorsprogram som startar upp varje år med ett antal mentorer och adepter. Vi erbjuder också Linkedin Learning licenser för de som är intresserade av digitala självstudier.

Sedan starten 2014 har vi haft en fantastisk utveckling. Tillsammans med våra dotterbolag Sigma Embedded Engineering och Sigma Energy & Marine är vi idag över 380 anställda. Vi finns även i USA och Norge.

Livet är för kort för att inte arbeta på en grym arbetsplats – kom och jobba med oss, ett företag med mycket hjärta och vi-känsla

Nicklas Nilsson