Öppen ansökan Partneruppdrag

Vill du hänga med i utvecklingen?

Sigma Industry i Göteborg är nu på jakt efter parters & underkonsulter till spännande uppdrag i regionen.

Som en del av Sigmagruppen erbjuder vi det bästa av två världar; stabilitet och entreprenörsanda. Sigma består av ett flertal bolag inom olika tekniska kompetensområden och har idag över 5000 anställda och verksamhet i 14 länder. Detta gör oss till Sveriges största privatägda konsultgrupp.

Som parter hos oss har du möjlighet att prova på olika branscher och teknikområden. Du kommer att delta i och driva projekt som ligger i teknisk framkant och utveckla produkter för en bättre morgondag. Våra kunder är världsledande produktbolag inom flera olika branscher, men majoriteten finns idag inom fordonsindustrin i Västsverige. Vi har ramavtal med de flesta större teknik- och industribolagen i Västsverige.

Sedan starten 2014 har vi haft en fantastisk utveckling. Tillsammans med våra dotterbolag Sigma Embedded Engineering och Sigma Energy & Marine är vi idag över 380 anställda. Vi finns även i USA och Norge.

UPPDRAG
Vi söker passionerade och erfarna konsulter inom exempelvis mekanik, projektledning, UX/UI, design, konstruktion & uppdragsledning för att delta i projekt antingen från våra lokaler på Lindholmen eller på plats ute hos våra kunder. Uppdragen varierar i omfattning och komplexitet och ger dig möjligheten att arbeta med framstående företag och spännande projekt.

VI ERBJUDER

 • Attraktiva uppdrag inom ditt expertområde.
 • Möjlighet till långsiktigt samarbete genom ramavtal.
 • Ett etablerat nätverk och partnerskap med ledande företag inom branschen.

VARFÖR VÄLJA OSS?
Vi inser att varje alla har olika behov. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar beroende på din situation. Om du har ett eget färdigt uppdrag och behöver tillgång till ramavtalskunder, eller om du vill att vi ska leta uppdrag åt dig, så skapar vi ett upplägg som passar dig.

ANSÖKAN
Ansök till oss med CV och ett personligt brev där du beskriver din erfarenhet och vad du söker. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team och skapa framgångsrika samarbeten inom teknikbranschen!

Sista ansökningsdatum: 2023-12-17
Ansökningar hanteras löpande.

Kontruktör

TJÄNSTEN

Har du ett intresse för konstruktion och passion för produktutveckling? Önskar du att få vara en del av ett fantastiskt team som kännetecknas av engagemang och energi? Då har vi en möjlighet som är precis rätt för dig!

För att trivas i rollen och hos oss så tror vi att du är en kreativ problemlösare, som har ett stort intresse för teknik och har goda kunskaper inom minst ett CAD system, gärna CATIA V5. Du har arbetat ett par år som konstruktör och gärna med plastkonstruktion, gjutning, bearbetning eller tunnplåtskonstruktion. Men framför allt är letar vi efter dig som är framåt, driven och har lätt för att samarbeta med andra. Du kommer att lära dig massor hos oss och i uppdraget men innan vi arbetar tillsammans ser vi gärna att du har med dig dessa erfarenheter:

ERFARENHETSKRAV:

 • Sc eller M.Sc inom Maskinteknik, Produktutveckling, Automotive etc.
 • Mer än 1 års konstruktionserfarenhet
 • CATIA V5

MERITERANDE ERFARENHETER:

 • Projektledning
 • CREO
 • PLM system (Teamcenter, Windchill, Enovia etc.)

VILKA ÄR VI?

Vi tycker om att göra saker ihop och strävar efter en bra mix av jobb och fritid. Det kan vara AWs, event, träningsaktiviteter, alpresor eller inspirationsföreläsningar. Vi har gjort många roliga resor ihop och förra gången seglade vi i Kroatien, vilket var fantastiskt att få uppleva tillsammans.

Och JA – vi har både en egen foodtruck och ett eget band, så att du kan rocka loss både på och utanför jobbet!

Som konsult hos oss har du möjlighet att prova på olika branscher och teknikområden, du kommer att delta i och driva projekt som ligger i teknisk framkant och utveckla produkter för en bättre morgondag. Våra kunder är världsledande produktbolag inom flera olika branscher, men majoriteten finns idag inom fordonsindustrin i Västsverige. Vi tror att självbestämmande, delaktighet och inflytande skapar den motivation som krävs för att du ska lyckas nå dina personliga mål. Våra medarbetare har valt oss som arbetsgivare för att vi delar just denna syn på karriären, framtiden och livet i stort. Hos oss är vem du är lika viktigt som vad du gör.

Sedan starten 2014 har vi haft en fantastisk utveckling. Tillsammans med våra dotterbolag Sigma Embedded Engineering och Sigma Energy & Marine är vi idag över 380 anställda. Vi finns även i USA och Norge.

SIGMA GROUP

Som en del av Sigmagruppen erbjuder vi det bästa av två världar; stabilitet och entreprenörsanda. Sigma består av ett flertal bolag inom olika tekniska kompetensområden och har idag över 5000 anställda och verksamhet i 14 länder. Detta gör oss till Sveriges största privatägda konsultgrupp.

Så vad väntar du på? Det här kan vara ditt nästa steg i karriären!

SISTA ANSÖKNINGSDATUM

2023-12-17, Ansökningar hanteras löpande.

Mechanical Engineer / Konstruktör in CREO

Nu har Du chansen att komma med i ett inhouse utvecklingsteam!

Vi behöver nu Dig som har erfarenhet av att konstruera i CREO Parametrics och vill fortsätta utvecklas inom produktutveckling inom fordonsbranchen och tunga fordon!

Du kommer att ingå i ett utvecklingsteam där fokus är att ta fram framtidens lastbil!

Som konstruktör ansvarar Du för att konstruera och utveckla ditt teknikområde som en del av ett tvärfunktionellt team. Du arbetar nära teammedlemmar och andra konstruktörer som ansvarar för närliggande komponenter. I rollen ingår också att delta i konceptstudier och förbättringsarbete samt kommunikation med leverantörer.

Som person är Du social, teamspelare, flexibel och serviceinriktad för att snabbt kunna anpassa Dig till kundens behov. Du har en ambition att ständigt utvecklas och anta nya utmaningar.

Du behöver ha driv och engagemang!

Vi värdesätter personer som har förmågan att lösa problem och som har positiv attityd som inspirerar och smittar av sig till andra.

Att jobba tvärfunktionellt är något Du triggas av och trivs med.

Erfarenhetskrav:

 • B.Sc eller M.Sc inom Maskinteknik, Produktutveckling eller liknande
 • CREO-erfarenhet. Minst 3 år.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska krävs i såväl tal som i skrift

Meriterande:

 • Teknikintresse
 • Erfarenhet från tunga fordon, Volvo, Scania m.fl.
 • Kravställning
 • Agilt arbetssätt
 • Projektledning
 • JIRA

OBS! Ansökningar hanteras löpande, så hör av Dig med intresse asap!

OM SIGMA INDUSTRY WEST
Som arbetsgivare har vi gjort oss kända för vårt personliga klimat och en kultur med stor öppenhet, delaktighet och med mycket energi. Vi ser våra anställda som vår viktigaste tillgång.

Vi levererar spetskompetens inom områden som produktutveckling, UX, industriell IT, embedded, produktionsteknik och projektledning. Vi erbjuder både konsulter på plats hos kunden och projektuppdrag från våra lokala kontor. Erbjudandet sträcker sig från första produktskiss ända fram till tillverkning.

Som konsult hos oss har du möjlighet att prova på olika branscher och teknikområden, du kommer att delta i och driva projekt som ligger i teknisk framkant och utveckla produkter för en bättre morgondag. Våra kunder är världsledande produktbolag inom flera olika branscher, men majoriteten finns idag inom fordonsindustrin i Västsverige.

Sedan starten 2014 har vi haft en fantastisk utveckling. Tillsammans med våra dotterbolag Sigma Embedded Engineering och Sigma Energy & Marine är vi idag över 300 anställda.
Vi finns även i USA och Norge.

VAD KAN VI ERBJUDA?
Vi tycker om att göra saker ihop och strävar efter en bra mix av jobb och fritid.Det kan vara AWs, event, träningsaktiviteter, alpresor eller inspirationsföreläsningar. Vi har gjort många roliga resor ihop och förra gången seglade vi i Kroatien, vilket var fantastiskt att få uppleva tillsammans.
Och JA – vi har både en egen foodtruck och ett eget band 🙂

Kompetensutveckling har alltid varit viktigt för oss och förutom utvecklingsmöjligheter i ditt konsultuppdrag och diverse tekniska utbildningar har vi interna program för personlig utveckling. Flow by Sigma är ett program som fokuserar på bl.a balans i vardagen, hur man sätter och når personliga mål och hur man hanterar förändringar. Vi har även ett mentorsprogram som startar upp varje år med ett antal mentorer och adepter. Vi erbjuder också Linkedin Learning licenser för de som är intresserade av digitala självstudier.

Vi tror att självbestämmande, delaktighet och inflytande skapar den motivation som krävs för att du ska lyckas nå dina personliga mål. Våra medarbetare har valt oss som arbetsgivare för att vi delar just denna syn på karriären, framtiden och livet i stort. Hos oss är vem du är lika viktigt som vad du gör. Ambitionen äratt hitta en form som ger dig möjlighet att växa och utvecklas till något stort tillsammans med våra uppdragsgivare.

SIGMA GROUP
Som en del av Sigmagruppen erbjuder vi det bästa av två världar; stabilitet och entreprenörsanda. Sigma består av ett flertal bolag inom olika tekniska kompetensområden och har idag över 3500 anställda och verksamhet i 11 länder. Detta gör oss till Sveriges största privatägda konsultgrupp.

Mekanikkonstruktör till kunder inom försvaret

Blickar du ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt? Är du nyfiken och innovativ och vill fortsätta utvecklas inom produktutveckling? Då kanske du är den vi söker.

Vi ser nu ett stort behov av konstruktörer till försvarsindustrin. Vi letar efter dig som har tidigare erfarenhet av att konstruera i PTC Creo och vill fortsätta utvecklas.

Som konstruktör ansvarar du för att konstruera och utveckla ditt teknikområde som en del av ett tvärfunktionellt team. Du arbetar nära teammedlemmar och andra konstruktörer som ansvarar för närliggande komponenter. I rollen ingår också att delta i konceptstudier och förbättringsarbete samt kommunikation med leverantörer.

PERSONLIGHET OCH KOMPETENS

Vi söker dig som tycker att det kul att jobba i projektform, både i team och individuellt och har förmågan att kommunicera säkert, tydligt och effektivt. Som person är du engagerad och strävar efter att leverera ditt yttersta. Du är lyhörd för kundens/projektets behov och kan snabbt anpassa dig till kulturen. I grunden har du ett brinnande teknikintresse och har goda kunskaper i CREO.

ERFARENHETSKRAV

 • Sc eller M.Sc inom Maskinteknik, Produktutveckling eller liknande
 • Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som konstruktör.
 • Erfarenhet av PTC Creo
 • Tidigare erfarenhet från liknande industrier är meriterande.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska krävs i både tal som skrift

Vi arbetar med löpande urval, därav kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

VILKA ÄR VI?

Som arbetsgivare har vi gjort oss kända för vårt personliga klimat och en kultur med stor öppenhet, delaktighet och med mycket energi. Vi tycker om att göra saker ihop och strävar efter en bra mix av jobb och fritid. Det kan vara AWs, event, träningsaktiviteter, alpresor eller inspirationsföreläsningar. Vi har gjort många roliga resor ihop och förra gången seglade vi i Kroatien, vilket var fantastiskt att få uppleva tillsammans.
Och JA – vi har både en egen foodtruck och ett eget band 🙂

Kompetensutveckling har alltid varit viktigt för oss och förutom utvecklingsmöjligheter i ditt konsultuppdrag och diverse tekniska utbildningar har vi interna program för personlig utveckling. Flow by Sigma är ett program som fokuserar på bl.a balans i vardagen, hur man sätter och når personliga mål och hur man hanterar förändringar. Vi har även ett mentorsprogram som startar upp varje år med ett antal mentorer och adepter. Vi erbjuder också Linkedin Learning licenser för de som är intresserade av digitala självstudier.

På Sigma Industry West ser vi våra anställda som vår absolut viktigaste tillgång.

Vi levererar spetskompetens inom områden som produktutveckling, UX, industriell IT, embedded, produktionsteknik och projektledning. Vi erbjuder både konsulter på plats hos kunden och projektuppdrag från våra lokala kontor. Erbjudandet sträcker sig från första produktskiss ända fram till tillverkning.

Som konsult hos oss har du möjlighet att prova på olika branscher och teknikområden, du kommer att delta i och driva projekt som ligger i teknisk framkant och utveckla produkter för en bättre morgondag. Våra kunder är världsledande produktbolag inom flera olika branscher, men majoriteten finns idag inom fordonsindustrin i Västsverige.

Sedan starten 2014 har vi haft en fantastisk utveckling. Tillsammans med våra dotterbolag Sigma Embedded Engineering och Sigma Energy & Marine är vi idag över 300 anställda.
Vi finns även i USA och Norge.

SIGMA GROUP
Som en del av Sigmagruppen erbjuder vi det bästa av två världar; stabilitet och entreprenörsanda. Sigma består av ett flertal bolag inom olika tekniska kompetensområden och har idag över 3500 anställda och verksamhet i 11 länder. Detta gör oss till Sveriges största privatägda konsultgrupp.

Vi ser fram emot din ansökan!

Spontanansökan konsultuppdrag Skaraborg

Vi söker ständigt efter duktiga ingenjörer och projektledare till kontoret i Skövde!

Vi ser fortsatt behov hos våra kunder och söker fler medarbetare och partners till olika projekt.

Vi söker ingenjörer, gärna med erfarenhet av produktutveckling som nu längtar efter nya utmaningar. Du är en social person med eget driv och teknikintresse.

Baskunskaper

Kandidat-, master- eller Civilingenjör inom maskinteknik.

Gärna erfarenhet men inte alltid nödvändigt!

Din personlighet är av stor betydelse för oss!

Personliga färdigheter, egenskaper, erfarenhet

Dina erfarenheter kommer från teknikinriktade områden.

Vid lägger stor vikt vid personligt driv och engagemang.

Vi söker dig som gillar att djupdyka i teknik.

Vi söker även dig som gillar ha många bollar i luften och ambition att bli projektledare i framtiden.

Social, engagerad, strukturerad, nyfiken.

Vi erbjuder

En spännande roll där du står i centrum med goda utvecklingsmöjligheter och att få arbeta med nyutvecklingsprojekt i nära samarbete med kund och kollegor.

Du blir anställd som konsult eller anlitad som partner och får utvecklas inom ditt kompetensområde.

Fast lön och en trygg anställning med förmåner eller schyssta villkor för våra partners.

För att våra konsulter ska trivas så bra som möjligt och känna sig som en del av Sigma, även när man är placerad i kundens organisation, anordnar vi:

 • Återkommande avdelningsmöten och aktiviteter
 • Kompetensutveckling på konferenser och bolagsträffar
 • Tillställningar och fester vid olika tillfällen under året

Som konsult hos oss får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen inom svensk industri. Uppdragen anpassas alltid i möjligaste mån, för att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som vi anser skapar trivsel.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Skulle du vilja utvecklas i denna miljö?

Nicklas Nilsson