Beräkningsingenjör FEM med bra kunskaper av scripting

TJÄNSTEN

Vi söker 2 st beräkningsingenjörer (FEM + Krock) som kommer att jobba med avancerade simuleringar inom fordonsindustrin. Det kan handla om nya bilmodeller som kommer att släppas på marknaden såväl som lastbilar eller bussar. Som beräkningsingenjör har du ansvaret för att leverera trovärdiga och väl underbyggda resultat och slutsatser för att driva utvecklingen framåt. Vi behöver en person för hållfasthets- och livslängdsberäkningar och ytterligare en person som kommer att jobba med explicita beräkningar för krocksimuleringar. Om du har rätt inställning och gillar att hela tiden förbättra ditt arbetssätt så kommer du att även att få möjlighet att jobba med metodutveckling. Ofta handlar det om att skapa script med t ex Python eller excel/VBA som höjer effektiviteten och ger säkrare resultat. Du kommer att ingå i ett kul team som jobbar mycket bra tillsammans.

PERSONLIGHET OCH KOMPETENS

 Vi söker främst dig som har 1-3 års erfarenhet av beräkning och simulering inom fordonsindustrin, men även personer med rätt driv som precis avslutat sin Mastersutbildning kan vara aktuella. Du är noggrann och är van att ha kontakter med många personer för att samla information för att lösa dina arbetsuppgifter. Du är uppsökande för att få saker och ting att hända. En ”doer” helt enkelt. Goda kunskaper i både svenska och engelska krävs i såväl tal som skrift. 

  • M.Sc inom Applied Mechanics eller liknande
  • Erfarenhet av någon av programvarorna Nastran, ANSA, Abaqus, Hypermesh, LS Dyna
  • Programmeringserfarenhet av Matlab/Simulink, Java, Python, Shell script eller liknande.
  • Språkkunskaper, Svenska och Engelska 

OM SIGMA INDUSTRY WEST

Vi ser oss som den nytänkande utmanaren i Göteborgsområdet. Våra uppdragsgivare uppskattar vår energi och vår höga precision. Som arbetsgivare har vi gjort oss kända för vårt personliga klimat och en företagskultur med stor delaktighet. Det är genom att ta hand om och se våra medarbetare som vår viktigaste tillgång som vi upprätthåller löftet om att leverera bestående värde till våra uppdragsgivare. 

Sigma Industry har tagit ett långsiktigt åtagande för att förnya konsultbranschen inom ingenjörstjänster. Med omfattande kunskap, nytänkande och precision förser vi den svenska industrin med spetskompetens inom områden som produktutveckling, industridesign, beräkning & simulering och projektledning. Vi erbjuder både konsulter på plats hos kunden och projektuppdrag från våra lokala kontor. Sigma Industry West är en del av Sigma-gruppen som har 2,800 medarbetare i elva länder.

ANSÖKAN OCH KONTAKT

Vi hanterar ansökningarna löpande. Om du är nyfiken och vill ha ytterligare information är du varmt välkommen att kontakt Thomas Gisslén, Manager, på telefon 0733-369353.

Är du intresserad av tjänsten? Skicka in dina uppgifter här nedan, så hör vi av oss inom kort.


Namn *


E-post *


Telefon